Hipnozom protiv pušenja

Jedina stvar koja nas sprečava da prestanemo pušiti jest strah. Strah da ćemo morati preživjeti neodređeno razdoblje jada, uskraćivanja i nezadovoljene žudnje kako bismo bili slobodni. Strah da nikad nećemo biti kadri koncetrirati se, nositi se sa stresom ili biti samopouzdani bez svoje male potpore. Strah da će se naša osobnost i karakter promijeniti, no najviše se bojimo da od podsvjesnoga programa „jednom pušač – uvijek pušač” nikada nećemo biti potpuno slobodni i da ćemo provesti ostatak života žudeći za cigaretom. Zapitajte se tri pitanja.

  1. Čemu mi to služi?
  2. Uživam li ja uistinu u pušenju?
  3. Trebam li ja sve to zajedno još i skupo plaćati?

Istina ja da vam pušenje apsolutno ničemu ne služi. Ne samo da je više loših strana u pušenju nego dobrih uopće i nema. Prije je to bila društveno prihvatljiva stvar, a danas je socijalno neprihvatljiva. Danas se pušenje smatra asocijalnom navikom. Kad provirite u dubinu srca, priznat ćete si da uopće i ne uživate i da vam je to sve zajedno prljavo i skupo. Ne volite to i nije vam potrebno. Neki kažu da su cigarete fine. One to nikako nisu i to vi kao pušač vrlo dobro znate. Odvratnog su okusa i smrde. Neki kažu da je to „frojdovski” sindrom majčinih grudi. Upravo obrnuto, preko cigareta želimo dokazati svoju zrelost i odrastanje.

Neki kažu da ne bi imali kamo s rukama. I to je netočno. Pitajte nepušače imaju li taj problem. Neki kažu da pušenje smanjuje dosadu. Opet krivo. Pa dosada je stanje duha. Neki pak kažu da je to navika. Imamo mnogo i ugodnih navika koje iz dana u dan mijenjamo ako treba. Pušenje nije navika. To je OVISNOST O NIKOTINU. Pušenje je najperfidnija zamka koju su se čovjek i priroda udružili napraviti.

Dječaci obično počinju pušiti kako bi izgledali kao frajeri. Kod žena je cilj izgledati kao profinjena dama. Onoga trena kad dječaci počnu izgledati macho, a djevojčice kao dame s cigaretom, tada je već kasno. Ni jedan pravi pušač ne zna zašto puši. Kad bi znali pravi razlog, odmah bi prestali. Pravi razlog leži u kombinaciji:

  1. ovisnost o nikotinu,
  2. pranje mozga.

Sa svakim dimom cigarete unosimo kroz pluća u mozak nikotin znatno brže od doze heroina koju ovisnik uštrcava u venu. Ako jedna cigareta sadržava dvadeset dimova, vi tom cigaretom primate dvadeset doza droge. Mnogi se pušači užasavaju droga, a upravo su oni to – OVISNICI O DROGAMA. Apstinencijska kriza nije fizička bol, nego osjećaj praznine.

Količina nikotina koja se nalazi u jednoj cigareti uštrcana izravno u venu trenutačno bi vas ubila. Nikotin je droga koja zamagljuje vaš razum, vaše osjetilo okusa i mirisa. Ne, vi se nećete ničega odreći jer se vi ni za što ne žrtvujete. Bolji je izraz: vi ćete se IZBAVITI od tog zla. Nije nepušač, već pušač taj koji je zakinut za zdravlje, energiju, bogatstvo, duševni mir, samopouzdanje, hrabrost, samopoštovanje, sreću i slobodu. A što dobijete zauzvrat kao pušač? APSOLUTNO NIŠTA, osim iluzije i lažne nade. Čega se odričete kada prestanete pušiti? APSOLUTNO NIČEGA, osim kašlja, boli i problema. Smanjivanje broja cigareta smanjit će i vašu šansu da konačno prestanete pušiti. Pušenje nije navika ni užitak, pušenje je ovisnost i bolest.

– odlomak iz moje knjige “Hipnoza za svakodnevnu primjenu”

Zato prestanite pušiti hipnozom uz jedan ili dva različita tretmana koji uključuju:

  1. Hipnotsku indukciju
  2. Sugestije za odvikavanje

Uz svaki tretman, na poklon dobijete i CD s kojim možete pojačati djelovanje sugestija, ako je to potrebno.